Battery powered high voltage multiplier for gas igniter or stun gun


Here’s a compact device that will take a 9V input (from a small battery) and output high voltage close to 10KV that can be used as a gas igniter or as a stun gun.

It uses a small Armstrong feedback oscillator driving a small ferrite core with a high voltage secondary (from TV), and a multiplier. The schematics for the oscillator are available here.

Some pictures:
multiplier 6 multiplier 1 multiplier 2

multiplier 3 multiplier 4 multiplier 5

This battery powered high voltage inverter is easy to build. The flyback output is close to 5KV. The multiplier is a 4 stages Villard cascade.

This article has 24 Comments

  1. Hey

    May i have an email address of yours? I left a comment previously about one of your posts but I didn’t get a response back. It would be great if we can have an email conversation.

    Cheers,
    M.

  2. Thank you very much, i wanna make something like this, it’s very beautiful..so from 9V you turn DC in AC with the oscillator, then you transform the voltage with a tv transformer, and then you transform again the current with the multiplier to high voltage in DC?

  3. What’s the red component on the multiplier? there are 4 capacitors, 4 diodes and a red component which in the video loses a bit current

  4. that was a resistor. it didn’t handle the hv too well. you will need a hv resistor to limit the current and protect the multiplier

  5. so with a resistor the current will be inferior but the voltage high the same? how much does it have to value?

  6. Salut Radu, in primul rand vreau sa te felicit pentru montajele prezentate, am “studiat” schema aceasta de aprindere electronica si vreau sa o folosesc pentru a initializa aprinderea unui arzator pe gaz, din cate vad si inteleg eu, deoarece nu stau prea bine cu engleza, ai folosit un montaj compus din condensatori de 10nF, diode (dar nu am inteles de care si aici as vrea sa imi indici un tip), un secundar de la un trafo de inalta din tv (si aici as vrea sa imi spui cum ai facut legaturile), si inca un montaj care banuiesc ca este un oscilator.
    Am vazut si montajul “Electric Fence – 20KV pulses for perimeter defense”, si functionarea acestuia mi se pare mai buna pentru cea ce vreau eu, dar ma gandesc si la o eventuala scurgere de tensiune catre circuitul de incalzire si producerea unei electrocutari. Crezi ca ar putea fi eliminata aceasta posibilitate daca as lega circuitul la impamantare?
    Care dintre montaje mi l-ai recomanda? Daca este cel cu trafo tv te rog trimite-mi si o schema.
    Mulumesc mult

  7. salut Paul. Idea ta e buna, vei putea folosi cu succes un astfel de montaj pentru aprindere. Nu iti recomand montajul de la gardul electric, pentru ca e prea complicat pentru scopul pus in discutie.

    cel mai simplu montaj cu transformator de linii il poti vedea aici: http://www.pocketmagic.net/2009/07/high-voltage-power-supplies/ la nr.1 , montajul cu un singur 2N3055. E un oscilator cu feedback, foarte simplu. Poti folosi un transformar de linii dar fara dioda de redresare (deci modele vechi), iti bobinezi primarul si pastrezi secundarul, dar iti va furniza pe undeva pe la 10KV , care apoi vin multiplicati cu ceea ce am prezentat in articolul acesta si ajungi pe la 20-30KV – e un pic cam mult as zice eu.

    Pentru aprinzatorul tau electric nu ai nevoie de mai mult de 5KV (descarcare la vreo 4-5mm in aer). Propun una din urmatoarele:
    – iti bobinezi primarul, feedbackul si un secundar cu vreo 1000 de spire, si folosesti un multiplicator cu vreo 3 nivele ca si cel prezentat mai sus
    – folosesti un tranformator de linii cu tot cu dioda (cum sunt cele folosite in prezent, in tv-uri, monitoare, etc), dar nu mai pui blocul de multiplicare prezentat aici.

    Ca si o alternativa de oscilator, poti folosi si circuitul cu timer 555. E pe aceasi pagina cu surse de inalta tensiune ca si montajul cu 2n3055: http://www.pocketmagic.net/2009/07/high-voltage-power-supplies/

    Daca ai si alte intrebari poti sa le dai curs linistit.

    Radu

  8. Multumesc foarte mult pentru raspunsul tau promt, deoarece mie mi se pere cel mai usor de realizat si pe intelesul meu montajul de la gardul electric, pentru ca nu presupune bobonari si alte chesti din acestea, la care nu ma pricep prea bine si nu am nici ce ce, il voi face pe acesta. Componentele sunt usor de procurat, schema cablajului o am, deci totul e ok. Multumesc inca o data.

  9. Am un transformator HV de la un televizor, care are mai multe picioare. Cum il pot face din el un stun-gun? Daca poti, te rog trimite-mi un link cu o schema.

  10. M-am uitat pe scheme,dar nu am inteles prea bine cu sa fac alimentarea transformatorului.(cum as putea sa il alimentez) Cat despre oscilator, ce componente ai folosit la el si cum le-ai legat?

Leave a Reply